Valikko Sulje

Onnikoti

Onnikoti on 8-paikkainen yksikkö Oulaisten keskustassa. Toimintamme on tarkoitettu tilanteisiin, johon kunta/kuntayhtymä on myöntänyt perheen lapsille sosiaalipalveluja/lastensuojelun avohuollon tukea lyhytaikaisena ja tilapäishoitona esimerkiksi viikonloppuihin tai koululaisten lomaviikoille lyhyissä (esim. 2–3 päivän) tukijaksoissa.

 

Onnikoti ei mahdollista kiireellisiä eikä pidempiaikaisia sijoituksia. Näissä tilanteissa lapselle tulee hakea paikkaa esimerkiksi ammatillisesta perhekodista tai lastensuojelulaitoksesta.

 

Tarjoamme lapsille ammattitaitoista ja arkilähtöistä hoitoa ja kasvatusta. Tarjoamme kotiruokaa ja vastaleivotun tuoksua. Luonto on lähellä toimintaamme joka tasolla. Kädentaidot ovat osa arkitoimintaa, ja kaikki osallistuvat kykyjensä mukaan. Tarvittaessa yksikössä on lapsille tai perheille yöpymismahdollisuus. Jokaiselle lapselle on tarjolla riittävät tilat ja lisäksi on yhteiset keittiö- ja muut oleskelutilat.

 

Kotimme tärkeänä lähtökohtana on tasapainoinen ja turvallinen arki. Tasapainoisella arjella haluamme tukea lapsen kasvua ja kehitystä. Koemme, että tasapainoinen ja turvallinen arki on tärkeä lähtökohta normaalin kasvun ympäristölle. Jokainen lapsi saa kehittyä omaksi yksilökseen, ja jokaisen yksilölliset tarpeet huomioidaan arjen toiminnoissa. Toimintamme on suunnitelmallista ja tavoitteellista toimintaa.